Categories: LAJME

SHËNDETI MENDOR TE NJERIU I SOTËM

Sot pika kryesore për të gjithë njerzimin është : “Mënyra e funksionimit e shëndetin mendor të njeriut “ I kemi dhën përgjigjeje nëpërmjet një liberi i cili titullohet Çrregullimet mendore . Pra mund të themi se : Shëndeti mendor i njeriut është epiqendra kryesore e këtij libri, prandaj kemi folur për çrregullimet mendore dhe çfarë ndikimi kanë apo sjellin këto çrregullime në vetë trurin e njeriut.

Çrregullimet janë të shumta dhe të ndryshme dhe të ndryshme nga njëri-tjetri me siptoma të ndryshme dhe të ngjashme nga njëri-tjetri. Gjithashtu kemi folur edhe për sëmundjet mendore . Se çfarë janë sëmundjet mendore ? Si ndikojnë sëmundjet mendore në shëndetin mendor të njeriut? Po në psikikën tonë si ndikojnë?

Si edhe e kemi sqaruar dhe shtjelluar në liberin” Çrregullimet mendore” sëmundjet mendore e dëmtojnë rëndë shëndeti mendor , dhe sëmundjet mendore janë më të dëmshme për psikikën tonë se sa çrregullimet mendore. Duhet të dimë se çfarë janë sëmundjet mendore dhe çrregullimet mendore?

Ti ndajmë dhe njeri-tjetri dhe në këtë libër kemi folur se si ndikojnë menstruacionet në shëndetin mendor tek femrat, tek truri ynë . Se çfarë ndikimi kanë në shëndetin mendor , dhe se si lëkundet , apo luhatet femra gjatë periudhës së menstruacioneve mendërisht? Sa përqind%ndodh luhatja mendore tek femrat në periudhën e menstruacioneve?

Në këtë libër pothuajse çdo sëmundje mendore janë të paraqituara me përqindje% se sa ndikim kanë në shëndetin mendor të njeriut . Themi se tabelen e përqindjes% të lumturis, se sa përqind% ndikon lumturia në shëndetin mendor të njeriut dhe si ndikon te njeriu. Gjithashtu kemi bërë ndarjen e sëmundjes mendore, dhe për çdo sëmundje mendore kemi përcaktuar gradën e përqindjes% që dhe si ndikojnë në shëndetin mendorë të njeriut? Dhe sa ndikojnë, gjithashtu në bazë të përqindjes% që ka çdo sëmundje në shëndetin mendorë të njeriut . Pra përgjigjjen e këtyre pytjeve gjendet në këtë libër.
Autoret: Manjola Daçi( Koka)
Qerime Daçi.

admin

Recent Posts

LAJMI I FUNDIT/ Putini i befasuar nga rezistenca ukrainase, ndryshon planet e luftës, ja çfarë synon tani

Qëllimet e vendosura nga Presidenti rus Vladimir Putin në fillimin e pushtimit rus duket se…

3 months ago

Teuta Selimi nuk njeh moshë, shfaqet tërheqëse nga Dubai

Duket se Dubai është destinacioni i preferuar nga të gjithë VIP-at shqiptar. E fundit që…

4 months ago

FOTO/ Ukraina njofton se ka eliminuar edhe një gjeneral major rus në Mariupol

Batalioni Azov në Mariupol pretendon se ka vr*arë një tjetër gjeneral major rus në luftimet…

4 months ago

NATO po përgatitet/ Nis 30 mijë trupa, 200 avionë, 50 anije në kufi me Rusinë

NATO ka dërguar dhjetëra mijëra trupa, duke përfshirë Marinsat Mbretërorë britanikë, një aeroplanmbajtëse, një destrojer…

4 months ago

LAJMI I FUNDIT/ Forcat Ajrore të Ukrainës ekzekutojnë tërsisht Brigadën 37 ruse

Sipas të dhënave të fundit nga fronti verior në Ukrainë në ballafaqim në veri të…

4 months ago

Brukseli me paralajmërim të fuqishëm nëse Serbia përkrah Rusinë

Zyrtarët e Bashkimit Europian vazhdojnë t’ia mbushin mendjen Serbisë që të respektojë politikën e jashtme…

4 months ago